Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musicalul Mamma Mia! revine în decembrie pe scena Sălii Palatului cu trei nume noi în distribuţie

dailypost.co.uk
mamma mia musical

Musicalul „Mamma Mia!“, desemnat „spectacolul anului 2018” în România, va avea loc în 16 şi 17 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti. „Mamma Mia!“ revine pe scena din Capitală cu o distribuţie din care fac parte nume consacrate precum Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Ţurcaşiu, Silviu Mircescu, Bianca Purcărea, Ernest Fazekas, dar şi trei artişti noi, actriţa Daria Crişan, prezentatorul TV şi actorul Jorge şi solista Rodica Ştefan, potrivit news.ro.

Jorge este cântăreţ, actor şi prezentator TV. Acesta s-a lansat public în anul 2003, în urma competiţiei live Popstars de la Pro TV, ajungând câştigător în trupa Cocktail. A prezentat emisiuni precum “Masked Singer” la Pro TV, România Dansează la Antena 1, participând de asemenea şi la câteva proiecte TV sonore, printre care Survivor România 2023 şi patru sezoane în cadrul emisiunii “Te cunosc de undeva”. În lumea teatrului, Jorge este cunoscut ca Romeo din unul din cele mai spectaculoase musicaluri din România, “Romeo si Julieta” de la Teatrul Naţional de Operetă “Ioan Dacian”.

Daria Crişan, talentata actriţă în vârsta de 23 de ani care interepretează rolul magneticei Sophie, a absolvit Universitatea Naţională de Actorie, Teatru şi Cinematografie, secţia Actorie, până la vârsta de 14 ani participând la mai multe festivaluri muzicale din România, unde a reuşit să câştige toate premiile puse în joc. “De când eram mică, muzica mi-a curs prin vene. Mereu mi-am dorit să fiu un artist complet, iar acest proiect îmi ofera mediul ideal unde pot îmbina actoria, dansul şi muzica. Eu şi Sophie avem multe în comun. Ambele dispunem de o energie debordantă, de un caracter pasional, generos si vulnerabil.”, a declarat Darian Crişan.

Rodica Ştefan a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia Canto clasic. Debutul pe scena de operă îl face în 2014 cu rolul Donnei Elvira din opera Don Giovanni de W.A.Mozart, la Opera Română din Craiova. Musical-ul reprezintă o mare provocare, astfel că în decembrie 2019 debutează în rolul titular Lilli Vanessi/Katharina din musical-ul Kiss me Kate de Cole Porter, iar în luna mai 2021 dă viaţă personajului principal Eliza Doolittle din binecunoscutul musical My fair lady de Frederick Loewe, un rol iubit ce i-a adus şi aprecierea criticilor, pe scena teatrului unde activează ca solist vocal, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian". În plus Rodica Ştefan cântă luna aceasta şi în luna noiembrie în celebrul musical "Fantoma de la Operă", un spectacol extraordinar pus în scenă de echipa Musicals.ro.

Artiştii vor dansa şi vor cânta alături de spectatori pe muzica inspirată de celebra formaţie ABBA, într-o poveste despre dragoste şi familie, plină de energie, amuzament şi culoare. Grandioasa producţie aduce în faţa publicului numere de dans dinamice, o coregrafie spectaculoasă, nu mai puţin de 200 de costume şi 23 de piese ale trupei ABBA, traduse şi adaptate în limba română de Ernest Fazekas. Publicul se va putea bucura de hituri legendare precum „Mamma Mia!”, „Voulez-vous”, „Dancing Queen” sau „The winner takes it all”.

„Mamma Mia!“ prezintă povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar. Tânăra se confruntă cu trei posibile variante, aşa că decide să-i invite pe mica insulă grecească pe toţi cei trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neaşteptate, care vor crea multe momente amuzante şi vor încânta publicul prezent.

Spectacolele „Mamma Mia!“ din 16 şi 17 decembrie, reprezintă a patra, respectiv, a cincea reprezentaţie a celebrului musical după doi ani de pauză, în contextul pandemiei. „Mamma Mia!“ a avut nu mai puţin de 20 reprezentaţii în nouă oraşe din România, înainte de pandemie, în doar două luni de zile, biletele fiind epuizate la fiecare reprezentaţie a spectacolului.

"Mamma Mia!" este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile.

Musicalul a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia "Mamma Mia!". Musicalul a întrecut producţii originale de pe Broadway, precum „The Sound of Music", „The King and I" şi „Damn yankees". „Mamma Mia!“ este al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu peste 5.000 de reprezentaţii.

Datorită succesului international înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat filmul "Mamma Mia 2".

"Mamma Mia!" a avut premiera în mai mult de 440 oraşe mari ale lumii, mai multe decât orice alt musical din istorie. Spectacolul "Mamma Mia!"  a primit premiul de platină în Marea Britanie şi Irlanda, iar în Australia, Austria, Irlanda, Noua Zeelandă, Norvegia şi Suedia a primit aurul. A fost nr. 1 în topurile de albume iTunes în peste 40 de pieţe şi a fost pe primul loc în topurile Official Album Charts în 7 pieţe globale. Rolul Tanya a fost oferit iniţial lui Cher. Cu toate acestea, a fost nevoită să refuze rolul din cauza turneului pe care îl avea atunci. Din fericire, ea a semnat mai târziu pentru a juca în continuarea filmului „Here We Go Again”, interpretând personajul Ruby. În filmul "Mamma Mia!" sunt folosite fotografii personale cu actori, iar în scenele “Dancing Queen” şi “Our Last Summer,” găsim fotografii cu Amanda Seyfried din copilărie şi adolescenţă.

Bilete pot fi cumpărate la preţuri avantajoase, de la 139 lei, din reţeaua www.IaBilet.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.