Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare de efect la cel mai important parchet din țară - De la vârful Inspecției Judiciare, la conducerea urmăririi penale la PÎCCJ

inspectia judiciara

Procurorul care a condus în ultima perioadă Direcția de inspecție pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare preia coordonarea urmării penale de la Parchetul General. Mutarea vine la șase luni de la numirea în funcție a procurorului general Alex Florența, omul care are sarcina să readucă la viață  instituția, după perioada tulbure reprezentată de mandatul Gabrielei Scutea.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, în ședința de joi, 19 octombrie, delegarea în funcția de procuror şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a procurorului Remus Iulian Popa, începând cu data de 23 octombrie 2023.

În aceeași ședință, procurorul Codruț Dumitru Popoiu, care era delegat în funcția de șef de secție urmărire penală, a fost delegat în funcția de adjunct al aceleiași secții. Adjuncta de până acum, Adriana-Denisa Cristodor a fost delegată în funcția de șef Serviciu tehnic din cadrul PÎCCJ.

Fost șef în DIICOT

Procurorul Remus Iulian Popa are o vechime de 13 ani. Acesta și-a început cariera în 2010, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ajuns la DIICOT în 2013, rocurorul Popa a condus în perioada 2016-2022 serviciul judiciar al Direcției.

În 2022 a fost numit prin concurs în funcția de inspector judiciar. În același an a preluat conducerea Direcției de inspecție pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare, instituția responsabilă de cercetarea abaterilor disciplinare din magistratură.

Remus Iulian Popa a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2006 și Institutul Național al Magistraturii în anul 2010. În perioada 2007-2008 a urmat cursurile de master Carieră Judiciară la Facultatea de Drept a Universității din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.