Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare de ULTIMĂ ORĂ a procurorilor DNA

Procurorii DNA Galaţi au trimis-o în judecată pe Daniela Dobrilă, la data faptelor director al Direcţiei Licenţiere şi Autorizare din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR), pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2013, în cadrul programului de transport călători în judeţul Galaţi aferent anilor 2014 - 2019, Daniela Dobrilă, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul că a dispus şi a realizat o comunicare către baza de date a Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI) din care rezulta faptul că un operator de transport avea o vechime neîntreruptă de 64 luni în deţinerea licenţelor pe traseele Galaţi - Cişmele şi Galaţi - Fântânele.

Citește și: Victor Ponta îl face praf pe Moise Guran: Ce dezvăluiri aduce la lumină fostul premier despre jurnalist

"În realitate, firma respectivă avea o vechime mult mai mică de numai 28 de luni. Comunicarea respectivă a fost intermediată tehnic de un subaltern. Faţă de acesta, inculpata s-a prevalat de ascendentul ierarhic profesional conferit de funcţia ei superioară şi l-a indus în eroare în scopul menţionat mai sus. Acest lucru l-a ajutat pe operatorul de transport să câştige licitaţia privind cele două trasee amintite", susţin procurorii.

DNA precizează că, prin demersurile abuzive ale acesteia, a fost obţinut un folos necuvenit pentru operatorul de transport care a şi câştigat licenţele pentru cele două trasee concomitent cu vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale celeilalte participante la licitaţie.

Citește și: Moise Guran, răspuns dur pentru Victor Ponta: Nu-i e jenă? A avut coșmaruri mulți ani cu mine

"În acelaşi context, în ianuarie 2013, inculpata Dobrilă, la solicitarea aceluiaşi operator de transport, a întocmit şi semnat o adeverinţă în cuprinsul căreia a atestat în mod necorespunzător adevărului, faptul că firma respectivă avea la momentul respectiv o perioadă de deţinere neîntreruptă a licenţelor pe traseele Galaţi - Cişmele şi Galaţi - Fântânele de 54 luni şi 15 zile, în condiţiile în care, în mod real, firma respectivă avea o vechime neîntreruptă mult mai mică. În acest sens, Daniela Dobrilă l-a determinat, prin inducere în eroare, pe un subordonat să semneze fără vinovăţie adeverinţa respectivă, document care apoi, în baza circuitului intern reglementat la nivelul instituţiei, a fost semnat în aceleaşi condiţii şi de alte persoane din conducerea ARR", se arată în comunicat.

Ulterior, în 2013, au constatat anchetatorii, operatorul de transport s-a prevalat de acest document în cadrul unor proceduri administrative şi juridice în scopul obţinerii atribuirii aceloraşi două trasee în cadrul programului de transport aferent anilor 2014 - 2019.

Citește și: Google+ a trimis Facebook în STARE DE URGENȚĂ

În 6 mai 2014, Daniela Dobrilă a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru infracţiuni comise tot în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

Prezentul dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi.

Citește și: Petre Tobă, gafă rușinoasă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.