Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare istorică la Ecuator: Indonezia va avea o nouă capitală

indonezia

Indonezia va decide amplasamentul noii sale capitale politice în cursul acestui an, cu obiectivul ca mutarea instituţiilor guvernamentale din megalopolisul suprapopulat Jakarta să se producă în 2024, a anunţat miercuri ministrul planificării, Bambang Brodjonegoro, transmite AFP, relatează Agerpres.

Decizia de mutare a instituţiilor guvernamentale de la Jakarta a fost luată de preşedintele Joko Widodo acum două săptămâni, după decenii de discuţii pe acest subiect, încă din timpul dictatorului Suharto.

'Suntem pe cale să finalizăm studiile pentru a decide în acest an locul unde se va muta capitala, astfel încât lucrările de construcţie să poată începe într-un an sau doi', a explicat presei ministrul planificării.

'Sperăm că în 2024 noua capitală va fi pregătită să primească noul centru al guvernului', a adăugat el.

Capitala indoneziană, o conurbaţie cu 30 milioane de locuitori şi unul din oraşele cele mai aglomerate din lume, este frecvent ameninţată de inundaţii, iar cartiere întregi de-a lungul coastei nordice se scufundă sub nivelul mării.

Preşedintele Joko Widodo a vizitat în această lună mai multe amplasamente posibile în estul şi centrul provinciei Kalimantan, pe insula Borneo.

Ministrul planificării a confirmat că sunt avute în vedere două opţiuni pentru viitoarea capitală, autorităţile încercând să asigure o dezvoltare mai echilibrată a arhipelagului.

Oraşul Jakarta, situat pe insula Java, cea mai populată a Indoneziei, va rămâne capitala economică a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.