Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare NEAȘTEPTATĂ - Coca-Cola va achiziționa un producător de dulciuri. Valoarea tranzacției este uriașă

coca cola

Coca-Cola HBC a anunţat luni că va achiziţiona producătorul sârb de dulciuri Bambi, pentru 260 de milioane de euro (294 de milioane de dolari), de la fondul privat de investiţii Mid Europa Partners, transmite Reuters, conform agerpres.ro

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în trimestrul doi din 2019, a precizat Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA. 

În 2018, Bambi a înregistrat venituri de aproximativ 80 de milioane de euro, din care mai mult de două treimi în Serbia şi restul în Balcanii de Vest. 

Compania are o profitabilitate "solidă", iar marja de profit este de aproape trei ori mai ridicată decât a Coca-Cola HBC.

SURPRINZĂTOR - Câți români au mers în Canada de la desființarea vizelor


Bambi a fost înfiinţată în 1967 şi produce biscuiţi, napolitane şi snack-uri. Printre brandurile companiei se află Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek şi Josh. 

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, cu vânzări de peste două miliarde de unităţi. Compania activează într-o zonă geografică extinsă şi are operaţiuni în 28 de ţări, deservind o populaţie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, apă, energizante, ceaiuri şi cafea. 

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.