Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare nucleară în scandalul Schengen: Parlamentul European ar putea deveni reclamant privilegiat, din cauza neacceptării României

eugen tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac face un nou pas în procesul de aderare la Schengen, depiunând petiţia prin caree cere Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul deschis la Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene, notează Mediafax.

Europarlamentar român, solicitare către Parlamentul European să intervină în procesul pentru Schengen

Eugen Tomac a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a mai făcut un pas în demersul pe care l-a iniţiat la Curtea de Justiţie a UE în chestiunea Schengen.

„Am depus, la Bruxelles, petiţia prin care cerem Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Am depus, de asemenea, împreună cu documentele necesare, şi dovada celor peste 50.000 de semnături adunate în favoarea acestei iniţiative. Parlamentul European, în calitate de reclamant privilegiat, are forţa necesară pentru a ne ajuta să câştigăm acest proces atât de important pentru noi”, scrie europarlamentarul Eugen Tomac.

Acesta spune că nu a fost singur în acest demers, ci i-a avut alături, în mod simbolic, pe toţi cei peste 50.000 de români care au semnat petiţia, cărora le-a mulţumit.

„Le mulţumesc colegilor mei din Partidul Mişcarea Populară pentru efortul şi mobilizarea din ultimele luni. Îi mulţumesc şi colegului meu, europarlamentarului Vlad Botoş pentru că a fost ieri (joi - n.r.) alături de noi. România merită în Schengen şi sunt convins că vom reuşi să ne câştigăm acest drept ce ne-a fost refuzat timp de aproape 12 ani”, mai spune Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.