Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare ȘOC în lumea arabă! Japonia INTERVINE împotriva rebelilor Houthi și CONDAMNĂ atacurile din ultimele zile: sprijijn TOTAL pentru Emiratele Arabe

The National
houthi

Ministrul de externe din Japonia, Hayashi Yoshimasa, a exprimat condoleanțele poporului japonez celor care și-au pierdut viața și familiilor îndoliate în urma atacurilor rebelilor Houthi, informează Arabnews.com.

Oficialul, într-o discuție telefonică, vineri, 28 ianuarie, cu șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor externe și al cooperării internaționale al Emiratelor Arabe Unite (EAU), a condamnat ferm seria de atacuri recente împotriva Abu Dhabi, care au fost revendicate de gruparea Houthi.

În ceea ce privește atacurile rebelilor houthi din 17 ianuarie, care s-au soldat cu victime, ministrul Hayashi a exprimat condoleanțe celor care și-au pierdut viața și familiilor îndoliate și s-a rugat pentru recuperarea rapidă a celor care au fost răniți în incident.

În timpul discuțiilor, ministrul Hayashi și-a exprimat angajamentul Japoniei de a continua să contribuie activ la stabilitatea regiunii Orientului Mijlociu, în coordonare cu Emiratele Arabe Unite și alte țări în cauză.

Cei doi miniștri au confirmat că vor continua să-și promoveze cooperarea bilaterală în diverse domenii, întrucât 2022 marchează cea de-a 50-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Japonia și Emiratele Arabe Unite.

Context

Rebelii Houthi și-au sporit retorica împotriva șeicului din Golf în ultimele zile, urmărindu-și poziția de centru de afaceri și turism pentru regiune. Statele Unite și-au sfătuit recent cetățenii să nu călătorească în Emiratele Arabe Unite din cauza amenințării cu atacuri cu rachete sau drone din partea rebelilor Houthi din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.