Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare șoc pe piața bancară - Decizia de ultimă oră luată de FED

Washington Examiner
trezoreria Federal Reserve

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare semnificativă a dobânzii de referinţă, în cadrul eforturilor de reducere a inflaţiei şi de atenuare a contraefectelor sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

"Datele recente referitoare la cheltuieli şi producţie s-au atenuat. Cu toate acestea, câştigurile în materie de creare de locuri de muncă au fost robuste în ultimele luni, iar rata şomajului rămâne scăzută. Inflaţia se menţine la un nivel ridicat, reflectând dezechilibrele între ofertă şi cerere asociate pandemiei, preţurilor mai mari la alimente şi energie şi presiunilor generale asupra preţurilor. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei cauzează uriaşe dificultăţi la nivel uman şi economic. Războiul şi evenimentele asociate acestuia creează presiuni suplimentare în sensul creşterii inflaţiei şi afectează activităţile economice globale. Comitetul este foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), conform unui comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Rezerva Federală precizează că încearcă să atingă un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung. În acest context, rata dobânzii de referinţă a fost majorată din nou cu 0,75%. "În susţinerea acţiunilor pentru atingerea acestor obiective, Comitetul a decis să majoreze intervalul ratei dobânzilor fondurilor federale până la nivelul de 2,25%-2,50% şi anticipează că va fi necesară continuarea majorărilor", subliniază Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC).

Aceasta este a patra creştere a dobânzii de referinţă aplicată de Rezerva Federală anul acesta. Statele Unite au înregistrat o rată a inflaţiei de 9,1% în luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.