Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare strategică făcută de Guvern în sectorul energetic: Guvernul aprobă o lege de maximă importanță

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Proiectul de lege cu privire la transpunerea directivei 2018/1581 a Comisiei Europene, o directivă în care va modifica legea 85 pe 2018 a rezervelor obligatorii de ţiţei ale României, a fost aprobat miercuri în şedinţa de Guvern, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi (miercuri,n.r.), în şedinţa de Guvern, am aprobat proiectul de lege cu privire la transpunerea directivei 2018 per 1581 a Comisiei Europene, o directivă care va modifica legea 85 pe 2018 a rezervelor obligatorii de ţiţei ale României. Practic transpunem directiva europeană. Am solicitat procedură de urgenţă Parlamentului pentru a putea fi aprobate cât mai repede, România fiind într-o procedură iniţială de punere în întârziere. Practic, directiva modifică metoda de calcul a stocurilor, a obligaţiilor de stocare, fiecare stat membru având o obligaţie de stocare a rezervelor energetice, a rezervelor de ţiţei", a afirmat ministrul, la finalul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

El a subliniat că se stabileşte o uniformitate la nivelul Uniuni Europene, în sensul că stocurile minime se constituie cel mai târziu la data de 1 iulie a fiecărui an calendaristic şi se menţin în mod continuu pe o perioadă de 12 luni calendaristice pană la data de 30 iunie a anului următor.

Ministrul Energiei a precizat că este "o operativitate în stabilirea şi verificarea lunară a numărului de zile de îndeplinire a obligaţiei de stocare şi dispunerea de măsuri operative pentru completarea nivelului minim de stocuri, dacă este cazul, precum şi majorarea la 1.000 de tone a pragului de la care se introduce obligaţia constituirii şi menţinerii stocului".

"Este o lege obligatorie care intră în preocuparea continuă a Guvernului cu privire la asigurarea stocurilor de ţiţei şi produse petroliere a României şi a obligaţiei sale ca stat membru în Uniunea Europeană", a mai spus Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.