Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare SURPRIZĂ la Nuclearelectrica: Mandatul Danielei Lulache, PRELUNGIT

Daniela Lulache

Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica (SNN), compania care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a aprobat prelungirea mandatului de director general al Danielei Lulache pe o perioadă de patru luni, începând cu 1 mai, fiind vorba de un mandat provizoriu, având în vedere că mandatul actual va expira la 30 aprilie. Decizia consiliului de administraţie a fost adoptată pe 11 aprilie şi acceptată de directorul general în data de 13 aprilie.

Decizia consiliului de administraţie ”a avut la bază raportul de evaluare al conducerii executive actuale, rezultatele operaţionale şi financiare şi gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă asumaţi prin contractul de mandat, având în vedere complexitatea provocărilor externe”, a informat vineri Nuclearelectrica, potrivit news.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins

Decizia de a fixa un mandat provizoriu de patru luni poate fi acceptată sau nu de noul consiliu de administraţie ce urmează a fi numit provizoriu tot pentru patru luni, în Adunarea Generala a Acţionarilor din 24 aprilie.

Recent, ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a declarat nemulţumit de conducerea producătorului de energie, după ce a reziliat în urmă cu mai bine de un an contractul cu Compania Naţională a Uraniului (CNU).

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Ministerul Energiei a declarat în urmă cu câteva zile pentru News.ro că propunerea lui Bogdan Stănescu şi a Danielei Lulache pentru reînnoirea funcţiilor de administrator al Nuclearelectrica nu aparţine Ministerului Energiei, ci unui acţionar minoritar.

”Propunerile Lulache şi Stănescu nu ne aparţin. Acestea sunt făcute de un alt acţionar (minoritar) al Nuclearelectrica”, a spus Petcu, pentru News.ro, fără a preciza despre ce acţionar minoritar este vorba.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

El a argumentat că este nemulţumit de actuala conducere a Nuclearelectrica şi nu ar fi avut cum să susţină astfel de propuneri.

”SNN este administrată în sistem unitar, conducerea executivă fiind delegată unui singur administrator executiv, aşadar, în cazul SNN, spre deosebire de sistemul dualist, conducerea executivă nu mai poate fi asigurată în întregime în cazul expirării mandatului singurului administrator executiv”, precizează vineri Nuclearelectrica.

Citește și: Pippa Middleton se marită

Oficialii societăţii spun că decizia consiliulului de administraţie reprezintă o măsură diligentă de asigurare a continuităţii funcţiei de conducere executivă pe perioadă provizorie, până la organizarea unei proceduri de selecţie în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

”De asemenea, a fost avută în vedere decizia Ministerului Energiei de nominalizare a unor administratori doar pentru un mandat provizoriu pe o perioadă de patru luni, situaţie în care autoritatea tutelară trebuie să deruleze în perioada următoare o procedură de recrutare şi selecţie a unor administratori pentru un mandat întreg de patru ani, iar consiliul de administraţie să deruleze o procedură de recrutare şi selecţie pentru poziţia de director general pentru un mandat întreg de patru ani”, mai menţionează compania.

Oficialii SNN spun că societatea derulează în permanenţă procese şi activităţi a căror întrerupere sau întârziere din cauze administrative ”poate produce disfunctionalităţi în fluxurile constante de activitate, aspect nepermis în activitatea curentă a unui operator nuclear”.

În ceea ce priveşte proiectul Unităţilor 3 şi 4, pe fondul intenţiei Ministerului Energiei de accelerare a procesului de negociere, ”consiliul de administraţie a considerat cu atât mai mult necesară aprobarea unui provizorat de patru luni în cazul directorului general al SNN”, Lulache fiind membru titular în comisia de negociere a proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.