Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MUTARE SURPRIZĂ pe piața de telefonie din România: Orange cumpără telefonia fixă a Telekom

orange

Orange, liderul pieţei de telecom din România va achiziţiona fostul Romtelecom, compania de servicii fixe a grupului Telekom, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din industrie.

Orange este liderul pieţei de telecom din România, cu afaceri de 5,8 mld. lei (1,2 mld. euro) în 2019, generate în principal de telefonia mobilă, conform Mediafax.

Compania de servicii fixe a grupului Telekom este un business cu venituri de circa 2,8 mld. lei (593 mil. euro) și aproximativ 1,3 milioane de clienţi pentru servicii TV, câte aproximativ un milion de clienţi pentru serviciile de net fix şi telefonie fixă precum și o reţea de fibră care acoperă aproape 3 milioane de gospodării.

Achiziţia nu le va permite francezilor să devină numărul unu pe pieţele cheie de cablu TV şi internet fix, unde grupul local Digi rămâne lider clar, cu peste 50% din numărul de clienţi, dar le oferă, în sfârşit, propria reţea fixă, care acoperă circa 3 milioane de gospodării.

Achiziţia, discutată de cele două companii de circa patru ani de zile, îi va permite Orange să-şi rezolve problema stringentă a absenţei unei infrastructuri fixe extinse până în casele clienţilor de pe segmentul de retail, care să-i permită să vândă pachete fix - mobil către clienţi. Orange, care a ezitat de-a lungul anilor să demareze procesul anevoios de a-şi dezvolta propria reţea fixă, a testat în ultimii ani colaborarea cu Telekom, semnând un acord care îi oferea acces la reţeaua de fibră a Telekom din mediul urban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.