Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea anului în piaţa media din România: Ce va face RCS&RDS

rds

RCS&RDS pregăteşte mutarea anului în România. Gigantul media pregătește vânzarea unui pachet de până la 25% din acțiuni pe bursa de la București. Mandatul pentru tranzacția estimată în jurul a 500 mil. Euro aparține consorțiului format din băncile de investiții Citibank și Deutsche Bank, respectiv firmele locale de brokeraj și intermediere Wood, Raiffeisen și BRD.

Listarea RCS & RDS s-ar putea face sub forma oferirii către investitori a unui astfel de pachet minoritar de acțiuni preferențiale, lipsite însă de drept de vot în cadrul adunării acționarilor, susțin surse din piață. Față de acțiunile comune, acțiunile preferențiale sunt văzute de investitori ca un instrument hibrid, care sunt însă subordonate ca și rang obligațiunilor.

Citește și: Noi imagini cu profesoara porno din Iași: A fost filmată alături de iubit / VIDEO

Mișcarea grupului de telecomunicații controlat de Zoltan Teszari este cu atât mai surprinzătoare cu cât bursa de la București, care înregistrează o lichiditate scăzută comparativ cu alte piețe din Europa Centrală și de Est, nu a reușit să atragă o listare a unei companii private locale de anvergură de ani buni. Contextul internațional este, de asemenea, unul volatil și mai puțin favorabil listării de companii noi față de alți ani, pe fondul turbulențelor provocate de tensiunile politice, economice și militare din Europa și nu numai. Recent, reprezentanții Fondului Proprietatea care doresc listarea OMV Petrom pe segmentul pieței secundare a bursei din Londra au anunțat o amânare a acestui plan pentru anul viitor, anunţă mirsanu.ro.

Citește și: Lista locurilor de muncă vacante în instituțiile publice din municipiul București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.