Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea care ar permite Kievului să lovească adânc în teritoriul Rusiei - Marea Britanie caută furnizori (WP)

storm shadow

Marea Britanie ar putea să trimită rachete cu rază lungă de acțiune la Kiev în viitorul apropiat, noteaază  The Washington Post, cu referire la un anunț de achiziție postat pe 2 mai de către Fondul Internațional pentru Ucraina, condus de britanici.

Washington Post a relatat că, în acest document, Ministerul britanic al Apărării a cerut "gesturi de interes" pentru furnizarea de capacități de atac cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri. Aceștia au cerut un răspuns în termen de trei zile.

Washington Post, citând un oficial britanic, scrie că nu a fost luată o decizie finală. Cu toate acestea, anunțul reprezintă un pas important în direcția furnizării de către Marea Britanie a unor astfel de muniții. De asemenea, s-a raportat că specificațiile solicitate sunt foarte probabil pentru rachetele de croazieră Storm Shadow lansate din aer.

Ar permite lovituri pe teritoriul Rusiei și adânc în teritoriile ocupate

Washington Post a reamintit că Ucraina a cerut de mult timp țărilor occidentale să îi furnizeze rachete cu rază mai lungă de acțiune, argumentând că astfel de arme ar putea schimba cursul războiului, permițând forțelor ucrainene să lovească posturile de comandă rusești, liniile de aprovizionare, depozitele de muniție și combustibil din adâncul Crimeei și din teritoriile ocupate temporar în estul Ucrainei.

Washington Post a remarcat că, întrucât Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă majoră în următoarele câteva săptămâni, capacitatea de a lovi mult în spatele liniei de contact va ajuta la deschiderea drumului pentru o ofensivă terestră a tancurilor și a trupelor de infanterie.

Teama că Ucraina va lansa rachete asupra unor ținte din Federația Rusă este un motiv cheie pentru care SUA a respins în mod repetat cererile Kievului de muniție americană cu rază lungă de acțiune.

S-a raportat că Storm Shadows poate fi instalat pe avioanele ucrainene de fabricație sovietică. Astfel de rachete pot ajunge pe teritoriul rusesc. În același timp, Kievul a promis Occidentului că nu va folosi arme donate pentru a lovi teritoriul rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.