Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea PSD după acuzația de blat cu liberalii: Prima moțiune simplă împotriva unui ministru PNL / VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Guvern Florin Cîțu

PSD va depune o moțiune simplă, în Parlament, împotriva unui ministru liberal, după ce formațiunea și-a atras critici de blat cu PNL după ce moțiunile din actuala legislatură au vizat până acum doar miniștri USR PLUS.

Citește și: PNL își face seppukku: Premierul Florin Cîțu a venit în Guvern cu raportul fostelor guvernări Ludovic Orban - 66% din țintele asumate au fost ratate

„Dl ministru Oros (ministrul Agriculturii, Adrian Oros) este intr-o lume paralela fata de ceea ce se intampla in acest domeniu. In primul rand nu s-au luat masuri, nu au fost date nici pana acum despagubirile pentru seceta, nu s-a platit acciza pe trimestrele 2 si 3 de anul trecut ceea ce reprezinta 60% din totalul accizei. Am vazut ca Oros a depus la Senat o lege privind instrainarea terenurilor. Am decis saptamana viitoare sa depunem o motiune simpla impotriva dlui Oros la Camera Deputatilor. Pericolul asupra securitatii alimentare a Romaniei este unul real. Nu mai producem ingrasaminte, insecticide sau seminte, nu se ia nicio masura in aceasta zona, nu incercam sa promovam produsele romanesti”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Teoria blatului cu PNL

Dorința PNL de a reface în culise alianța cu PSD este cât se poate de clară, a afirmat la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. El spune că „atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate".

Emanuel Ungureanu observă o ostilitate din partea PNL față de USR PLUS: „Da, o să vă spun foarte sincer, da. Această ostilitate a existat dintotdeauna și este cât se poate de suspectă modalitatea de acțiune, de data asta a PSD-ului, care pare înțeles cu PNL-ul. Toate moțiunile simple de până acum au fost depuse împotriva unor miniștri USR PLUS, este un lucru cât se poate de suspect și este cât se poate de clară dorința PNL-ului de a reface în culise alianța cu PSD, este ceea ce am mai spus în foarte multe situații, visul USL nu a murit".

La remarca jurnalistului că moțiunile simple împotriva miniștrilor USR PLUS au fost respinse până la urmă la vot, deputatul a răspuns: „Atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate. Ieri (luni-n.r.), un senator PNL a votat în Comitetul Politic PNL ca la moțiunea simplă împotriva colegului meu Năsui, PNL să voteze pentru această moțiune. Deci există asemenea tensiuni și ele au la bază niște frânări ale reformelor, inclusiv în zona economiei, despre care am mai vorbit. Domnului Năsui i se reproșează și acel denunț pe care l-a făcut la DNA pe Măsura 3. Sunt niște firme atașate de PNL, care pierd bani prin desființarea acestei Măsuri, firme de consultanță dubioase, despre care o să mai vorbesc la timpul potrivit. Deci da, există visul USL încă în viață. Sunt anumite tensiuni, fiind în mod clar între USR PLUS și PNL ceea ce am numit eu o căsătorie în interes național, nu neapărat o căsătorie din dragoste, mă refer la politică, bineînțeles".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.