Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea strategică gândită de SUA pentru a pune la pământ avioanele rusești din Ucraina: negocieri cu țări din Orientul Mijlociu

Nasams

Statele Unite, împreună cu aliații NATO, negociază cu mai multe țări din Orientul Mijlociu mutarea sistemelor de rachete sol-aer Nasams în Ucraina, a declarat Greg Hayes, directorul general al Raytheon Co.

"NASAMS a fost desfășurată în Orientul Mijlociu. Unii dintre aliații noștri din NATO, ca și noi, lucrează cu câteva țări din Orientul Mijlociu care au NASAMS: încearcă să asigure transferul lor în Ucraina", a declarat el, citatde Politico.

Hayes a declarat că obiectivul este de a trimite sisteme de apărare aeriană la Kiev în termen de trei până la șase luni, iar apoi SUA vor trebui să trimită noi NASAMS în Orientul Mijlociu în următoarele 24 de luni.

El a menționat că producerea NASAMS durează doi ani, deoarece achiziționarea de elemente electronice și motoare de rachete necesită timp.

Potrivit rapoartelor Pentagonului, două țări din Orientul Mijlociu Oman și Qatar au cumpărat sisteme NASAMS din Statele Unite, relatează ziarul.

Anterior, Pentagonul a raportat că Raytheon Co. a primit un contract pentru producția de sisteme de rachete sol-aer NASAMS pentru Ucraina.

Valoarea contractului depășește 1,216 miliarde de dolari, include și producția de "echipamente, servicii și piese de schimb conexe". Fondurile vor fi alocate în cadrul pachetului financiar "Inițiativa de promovare a securității Ucrainei" în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.