Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări la vârful DNA: După ce a condus timp de un an Direcţia, Nistor Călin preia o altă funcţie importantă

Inquam Photos / Octav Ganea
Calin Nistor

Nistor Călin, până ieri procuror-şef interimar al DNA, urmează să fie delegat în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatare a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Decizia urmează să fie luată de Secţia pentru procurori a CSM în şedinţa miercuri, 26 februarie.

Până pe 1 februarie, funcţia fost ocupată de procurorul Marius Bulancea, fost consilier al lui Kovesi. Acesta a fost eliberat din funcţie ca urmare a detaşării sale în funcţia de „Law officer” la Parchetul European, pentru o perioadă de 3 ani.

Joi, 20 februarie, preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Crin Bologa în funcţia de procuror-şef al DNA. Aceasta a fost propus de ministrul Predoiu, în urma unei selecţii la care a participat şi Nistor Călin.

Anterior, Nistor Călin era considerat de unii comentatori favorit pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Acesta a asigurat conducerea interimară a Direcţiei din ianuarie 2019. Cu o carieră de 24 de ani, Nistor Călin a mai asigurat conducerea interimară a DNA, timp de două luni, şi în anul 2013. Între 2013 şi 2019 a fost procuror-şef adjunct al DNA. Anterior, a condus şi structura teritorială Piteşti a DNA.

Nistor Călin a încercat în februarie 2019 să ajungă procuror la SIIJ. În urma unui verdict negativ din partea comisiei care a evaluat activitatea din ultimii cinci ani a candidaţilor pentru posturile de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, Nistor Călin s-a retras din competiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.