Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări mari de trupe, Rusia se pregătește pentru un RĂZBOI TOTAL cu Ucraina: Petro Poroşenko l-a sunat pe Vladimir Putin

putin porosenko

Rusia şi-a întărit drastic prezenţa militară la frontiera ucraineană, a acuzat marţi liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, evocând ameninţarea unui "război total" cu Moscova, transmite AFP.

"Numărul tancurilor din bazele (militare ruse) situate de-a lungul frontierei noastre s-a triplat", a declarat Poroşenko, la trei televiziuni ucrainene. "Numărul unităţilor militare plasate de-a lungul frontierei noastre a crescut drastic", a adăugat el, fără a preciza perioada.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Oreste, după ultimele acuze care i se aduc! ‘Răspuns la mizerie’

Şeful statului ucrainean a menţionat de asemenea o creştere puternică a numărului navelor militare ruse în Marea Azov şi la o prezenţă militară rusă întărită în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în urmă cu patru ani, citând date ale serviciilor ucrainene de informaţii.

În Crimeea, din 2014, "numărul soldaţilor s-a triplat, cel al blindatelor a crescut de cinci ori, iar cel al artileriei de aproape zece ori", a enumerat Poroşenko.

Citește și: Mare atenție! Ikea recheamă acest produs

"Ucraina se confruntă cu ameninţarea unui război total cu Federaţia Rusă", a afirmat el.

Petro Poroşenko a declarat totodată că a încercat să vorbească la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, după capturarea duminică seara de către Rusia a trei nave militare ucrainene, dar nu a primit răspuns.

Citește și: Vești bune pentru FCSB! Vin transferurile. Despre ce sume este vorba

"În aceeaşi noapte, am cerut o convorbire cu preşedintele rus Putin. Nu am primit un răspuns. Şi am fost nevoit să-i cer cancelarului german Angela Merkel să discute cu Putin" de acest incident, a susţinut şeful statului ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse, a spus doar că nu a existat niciun contact telefonic între cei doi preşedinţi.

Citește și: Teodorovici face anunțul! Se va încadra România ținta de deficit în acest an?

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

După această bruscă escaladare a tensiunilor, Ucraina a anunţat luni seara introducerea legii marţiale în regiunile sale frontaliere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Oreste, după ultimele acuze care i se aduc! ‘Răspuns la mizerie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.