Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzee și instituţii culturale din Bavaria au returnat 26 de opere de artă furate de nazişti proprietarilor de drept

Artmark
licitatie de arta tablouri

Muzee, colecţii şi alte instituţii culturale din Bavaria au returnat anul trecut 26 de obiecte de artă furate de nazişti proprietarilor lor de drept sau moştenitorilor acestora, informează dpa.

În total, zece cărţi, şapte tablouri, şase obiecte de argint şi trei tapiserii s-au întors la cei cărora le aparţineau de drept, a anunţat joi Asociaţia de Cercetare a Provenienţei din Germania, la prezentarea raportului său anual pe anul 2020.

Potrivit documentului, 74 de obiecte despre care exista suspiciunea că ar fi fost furate au fost raportate bazei de date Lost Art pentru a fi obţinute indicii despre originea lor. Asociaţia este implicată în prezent în 33 investigaţii, potrivit Agerpres.ro.

A existat şi o returnare în sens invers. În ianuarie 2020 Arhivele Statului din Nürnberg au primit două documente medievale din partea SUA datând din 1418. Ele fuseseră pierdute imediat după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, în urma jefuirii unui lagăr.

Pandemia de coronavirus a îngreunat cercetarea, a precizat asociaţia menţionată, deoarece unii dintre proprietarii de drept nu au mai putut călători. De asemenea, închiderea temporară a arhivelor şi bibliotecilor a îngreunat, la rândul său, cercetarea academică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.