Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeu dedicat legendarului tenor italian Caruso, inaugurat la Napoli

romanticfm.ro
top muzical

Un muzeu dedicat legendarului tenor Enrico Caruso, devenit primul star italian de renume internaţional, va fi inaugurat în oraşul Napoli, a anunţat vineri ministrul Culturii din Italia, citat de AFP.

Muzeul Caruso, amenajat în interiorul Palatului Regal din Napoli, îşi va deschide porţile pentru vizitatori pe 20 iulie şi va marca împlinirea a 150 de ani de la naşterea unui artist care a reuşit să popularizeze opera lirică, potrivit Agerpres.

Enrico Caruso (1873-1921) este "primul cântăreţ din istoria muzicii la nivel mondial care a înţeles şi a utilizat imensul potenţial al industriei discografice", a declarat ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, într-o conferinţă de presă organizată la Roma.

Invitat pe scenele celor mai prestigioase companii de operă din lume, inclusiv la Scala din Milano şi la Metropolitan Opera din New York, Caruso a realizat sute de înregistrări muzicale în anii de început ai industriei gramofonului.

Potrivit curatoarei muzeului, Laura Valente, Caruso a fost totodată "primul artist pur-sânge din industria discului care a vândut 1 milion de discuri", care au făcut din vocea lui una dintre cele mai populare din istoria muzicii.

Muzeul italian va prezenta o selecţie de costume, afişe, fotografii şi gramofoane, precum şi înregistrări sonore.

Născut într-o familie săracă din Napoli, Enrico Caruso a întreţinut o relaţie controversată cu oraşul lui natal, unde a fost întâmpinat cu recenzii mixte din partea criticilor în anul 1901. A jurat să nu mai cânte niciodată la Napoli până la moartea sa, care s-a produs în 1921 la vârsta de 48 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.