Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Bauhaus din oraşul Dessau a fost desemnat 'Muzeul Anului' 2020 în Germania

https://www.visitberlin.de/
Insula Muzeelor berlin

Criticii de artă din Germania au desemnat Muzeul Bauhaus din oraşul Dessau drept "Muzeul Anului" 2020, relatează duminică dpa.

Reprezentaţii secţiunii germane a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă (AICA) au prezentat certificatul sâmbătă seara, conform asociaţiei, conform Agerpres.

"Conceptul actual de expoziţie nu se concentrează în mod logic pe incunabule de artă şi design de renume mondial, ci pe activităţi de predare şi de învăţare, punând accent pe procesele creative în loc de mitul Bauhaus", se arată în declaraţia juriului.

Directorul şi membrul consiliului de administraţie al Fundaţiei Bauhaus din Dessau, Barbara Steiner, s-a declarat încântată de recunoaşterea muzeului încă tânăr, care a fost deschis în 2019.

"Faptul că critici de artă renumiţi au ales noul Muzeu Bauhaus din Dessau drept Muzeul Anului 2020 reprezintă un omagiu special pentru munca noastră", a declarat ea.

Peste 200 de autori, jurnalişti şi publicişti sunt reprezentaţi în secţiunea germană a AICA. Pe plan internaţional, circa 5.000 de critici fac poarte din asociaţie.

Germania a celebrat împlinirea a 100 de ani de la apariţia curentului Bauhaus prin deschiderea în septembrie 2019 în oraşul Dessau, situat în estul ţării, a unui nou muzeu dedicat uneia dintre cele mai importante şcoli din istoria designului şi arhitecturii contemporane.

Şcoala Bauhaus a fost închisă de Hitler, în 1933, după ce naziştii au etichetat mişcarea drept ''artă degenerată''.

Întins pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, muzeul din Dessau găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii Bauhaus din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.