Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța intră în reabilitare

arheologi

Contractul de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost semnat miercuri. Proiectul are o valoare totală de aproape 20 de milioane de lei, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Consiliului Județean Constanța, contractul semnat de președintele Marius Horia Țuțuianu prevede servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică și execuţie lucrări pentru proiectul „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.

Citește și: Opinie: Lecția de manual dată de Poliția Capitalei, în cazul uciderii lui Emi Pian .

Printre principalele lucrări care se vor realiza se numără cele de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, lucrări de arhitectură, intervenție structurală și de instalații.

Marius Horia Țuțuianu a declarat că proiectul este deosebit de important pentru cultura constănțeană, dar și pentru turismul din județ.

„În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. O viață culturală activă este foarte importantă deopotrivă pentru localnici, dar și pentru turiștii prezenți la malul mării”, a spus președintele CJ Constanța.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța este de 19,5 milioane de lei.

Termenul pentru proiectare și execuție este de 5 și respectiv de 24 de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.