Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul de Istorie 'Paul Păltănea' din Galaţi vă invită la Expoziţia 'De la taste la tastatură'

basilica.ro
icoane muzeu targoviste

Un număr de 28 de exponate au fost prezentate publicului, joi, la vernisajul expoziţiei temporare "De la taste la tastatură", organizată de Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" din Galaţi şi dedicată "Zilei maşinii de scris", conform agerpres.

Potrivit muzeografului Valentin Bodea, expoziţia prezintă publicului un scurt istoric al maşinilor de scris pe parcursul secolului al XX-lea, dar şi înlocuirea treptată a acestora cu calculatoarele.

Vizitatorii vor putea vedea cele mai cunoscute mărci de maşini de scris cum ar fi E. Remington and Sons, Underwood Typewriter Company, Adler Typewriter Company, Imperial Typewriter Company, Olivetti, Royal Typewriter Company, Smith Corona şi Olympia Werkeafla.

De asemenea, pe lângă cele 28 de exponate, a fost pregătit pentru public şi un spaţiu interactiv, unde vizitatorii vor putea analiza atât o maşină de scris mecanică, cât şi una electrică.

"În secolul al XXI-lea în care cu toţi tindem să ne achiziţionăm gadget-uri în funcţie de cât de repede şi de bine îşi fac treaba, cred că merită să ne rezervăm, poate o oră, pentru a redescoperi din farmecul vintage al maşinilor de scris care au revoluţionat universul comunicaţiilor. Expoziţia temporară 'De la taste la tastatură' este dedicată 'Zilei maşinii de scris' (23 iunie) şi prezintă publicului un scurt istoric al maşinilor de scris pe parcursul secolului al XX-lea, dar şi înlocuirea treptată a acestora cu calculatoarele", a declarat muzeograful Valentin Bodea.

Expoziţia a fost organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie ''Teodor Cincu" din Tecuci, Muzeul' 'Vasile Pârvan" din Bârlad, Muzeul Municipal "Regina Maria" din Iaşi şi Muzeul Vrancei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.