Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Luvru a pierdut în 2020 72% din numărul vizitatorilor care i-au trecut pragul în anul precedent

gf-luxury.com
muzeul luvru

Muzeul Luvru a suportat în 2020 consecinţele pandemiei de Covid-19, înregistrând o scădere a intrărilor de 72% în raport cu 2019, şi pierderi de venituri de mai mult de 90 de milioane de euro, a anunţat vineri instituţia, citată de AFP, potrivit news.ro.

Cel mai mare muzeu din lume, închis timp de şase luni, a primit 2,7 milioane de vizitatori în 2020, în comparaţie cu 9,6 milioane în 2019 şi recordul absolut de 10,2 milioane de vizitatori în 2018.

Citește și: Cele 10 prognoze ale Alinei Mungiu Pippidi pentru 2021: 'Va fi mare agitație politică pentru a găsi resurse suplimentare de achitat nota de plată'

În perioada de vară, muzeul, privat de cei mai mari admiratori - turişti americani, chinezi, japonezi, brazilieni - ce reprezintă în mod obişnuit 75% din vizitatori - a primit public francez: 84% din vizitatori.

În ciuda expoziţiilor-vedetă "Léonard de Vinci" (1,1 milioane de vizitatori) care s-a încheiat înainte de primul lockdown, pierderi de venituri de mai mult de 90 de milioane de euro, ajutorul de la stat ajungând la 46 de milioane de euro.

Anul 2020 a fost marcat de o diversificare semnificativă a ofertei online a muzeului, care numără 9,3 milioane de abonaţi pe reţelele de socializare (+1,02 milioane de abonaţi în raport cu 2019), şi 21 de milioane de vizite pe site-ul louvre.fr.

Expoziţiile "Le Corps et l'ame de Donatello a Michel-Ange" şi "Altdorfer" au fost prelungite şi după ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.