Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Luvru împrumută un celebru tablou de Leonardo da Vinci filialei sale din Abu Dhabi

Saint jean baptiste Leonardo da vinci

Muzeul Luvru va împrumuta unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale sale, "Saint Jean Baptiste" de Leonardo da Vinci, singurei filiale din afara Franţei, Luvru Abu Dhabi, pentru a cincea aniversare a acesteia, au anunţat marţi instituţiile, scrie AFP. Legat de muzeul parizian printr-un acord de cooperare, Luvru Abu Dhabi a fost inaugurat cu mare fast în noiembrie 2017 de preşedintele francez Emmanuel Macron, în capitala Emiratelor Arabe Unite, bogat stat petrolier din Golf care a investit masiv în cultură pentru imaginea sa internaţională.

"Cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Luvru Abu Dhabi, Muzeul Luvru anunţă împrumutul excepţional al "Saint Jean Baptiste" de Leonardo da Vinci, incomparabilă capodoperă a maestrului Renaşterii", au anunţat cele două instituţii într-un comunicat comun. Tabloul va fi expus în galeriile permanente ale Muzeului din Abu Dhabi începând cu 8 noiembrie timp de doi ani. Opera, "printre cele mai celebre de la Luvru", nu "a încetat niciodată să fascineze milioane de pasionaţi care vin să o admire în cel mai vizitat muzeu din lume".

Pentru aniversarea sa, Luvru Abu Dhabi găzduieşte de săptămâna trecută o expoziţie despre marii artişti impresionişti datorită unei cooperări cu un alt nume mare parizian, Musée d'Orsay. Luvru Abu Dhabi marchează a cincea aniversare în plin scandal privind traficul de antichităţi. Fostul director al Muzeului Luvru, Jean-Luc Martinez, şi un fost membru al Agence France Museum (AFM), Jean-François Charnier, au fost inculpaţi în Franţa pentru că au facilitat vânzarea la Luvru Abu Dhabi a unor antichităţi egiptene furate, în ciuda suspiciunilor privind originea lor frauduloasă.

Luvru Abu Dhabi şi Luvru s-au constituit parte civilă în anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.