Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional de Artă al României expune, pentru prima dată în faţa publicului, o icoană dăruită de mitropolitul Kievului regelui Carol I, în 1898

Wikipedia
regele carol 1

Muzeul Naţional de Artă al României expune, pentru prima dată în faţa publicului, o icoană dăruită de mitropolitul Kievului regelui Carol I, în 1898, în semn de solidaritate cu muzeografii din Ucraina.

"Solidari cu colegii noştri din Ucraina, nevoiţi în aceste zile să închidă muzeele pentru a salva patrimoniul, aducem din depozitele MNAR, pentru prima dată în faţa publicului, o icoană dăruită de mitropolitul Kievului regelui Carol I, în 1898. Ea este o copie a celebrei icoane făcătoare de minuni din cel mai important ansamblu de patrimoniu al Kievului, Mănăstirea Lavra Pecerskaia", a transmis pe Facebook MNAR.

Aceasta va fi expusă în Galeria de Artă Veche Românească.

"Sperăm să poată fi o alinare pentru vizitatorii din Ucraina, iar pentru noi toţi un simbol al fragilităţii, dar şi al forţei extraordinare pe care ne-o poate insufla patrimoniul cultural în momente atât de încercate ca cele pe care le trăim astăzi", au mai spus experţii de la MNAR.

Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit refugiaţilor la sediul central şi muzeele satelit, respectiv Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K. H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady, de miercuri până duminică în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Operele Naţionale din Bucureşti şi Cluj-Napoca, Teatrul Naţional de Operetă, Muzeul Satului, Muzeul de Istorie, Corul Madrigal şi Filarmonica „George Enescu”, instituţii subordonate Ministerului Culturii, susţin refugiaţii din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.