Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional de Artă al României în parteneriat cu Fundaţia Bonte anunţă lansarea bursei pentru cercetarea patrimoniului artistic român

Agerpres.ro
Muzeul Naţional de Artă al României MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) în parteneriat cu Fundaţia Bonte anunţă lansarea, sâmbătă, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, a bursei pentru cercetarea patrimoniului artistic al MNAR.

Potrivit unui comunicat al MNAR, transmis vineri AGERPRES, bursa, în cuantum de o mie de euro lunar timp de un an, va fi atribuită prin concurs unui proiect de studiu al vastului patrimoniu artistic al MNAR din perspectiva istoriei sau teoriei artei, esteticii sau interdisciplinar.

"Bursa face parte dintre instrumentele strategice concepute de MNAR pentru a susţine cercetarea de specialitate din România în cadrul muzeului. Acesta oferă în mod curent publicului posibilitatea de a avea acces cu asistenţă de specialitate la patrimoniul artistic şi documentar pe care îl deţine, de a beneficia de informaţiile cu caracter ştiinţific aferente şi de a folosi cu caracter gratuit în lucrări ştiinţifice imagini ale lucrărilor deţinute", precizează sursa citată.

Aceasta se alătură Bursei "Micaela Eleutheriade", oferită de MNAR în sprijinul creaţiei artistico-plastice.

Detaliile despre bursă, condiţii de înscriere, selecţie şi calendar vor putea fi regăsite, începând de sâmbătă, pe site-ul MNAR (www.mnar.arts.ro) şi pe pagina de Facebook a instituţiei muzeale.

Fundaţia Bonte a fost înfiinţată de omul de afaceri de origine franceză Alain Bonte şi are la activ mai multe proiecte desfăşurate în ţară şi în Europa având în centrul lor patrimoniul artistic şi creaţia contemporană din România. Alain Bonte face parte şi din conducerea Asociaţiei Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României. Pentru contribuţiile aduse în spiritul promovării intereselor economice şi culturale ale României în Portugalia şi în spaţiul European, la sfârşitul anului trecut, preşedintele României i-a conferit Ordinul "Pentru Merit" în grad de Comandor.

MNAR şi Fundaţia Bonte colaborează din anul 2017, când împreună au organizat la Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti expoziţia 'Pictură românească din colecţia Fundaţiei Bonte'. Tot în acel an, MNAR şi Fundaţia Bonte au anunţat de Ziua Culturii Naţionale reîntoarcerea în Galeria Naţională a două tablouri din Colecţia Manu, realizate de Anton Cladek (1794-1882). Aceste lucrări clasate în categoria tezaur, care au aparţinut MNAR până la retrocedarea lor către proprietarii anteriori, au fost achiziţionate de Fundaţia Bonte în cadrul unei licitaţii şi restituite prin donaţie muzeului din Palatul Regal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.