Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă se redeschid pentru public începând de miercuri

Wikipedia
Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă se redeschid pentru public începând de miercuri, cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de starea de alertă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus, accesul fiind permis în grupuri de maximum trei persoane, la un interval de cinci minute, anunță AGERPRES.

Potrivit unui anunţ postat luni pe site-ul MNAR, programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminica, în intervalul orar 11,00 - 17,00, publicul având acces în Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională de la sediul central, precum şi la Muzeul Colecţiilor de Artă.

În timpul vizitei, publicul este invitat să urmeze setul de reguli stabilite conform Ordinului de ministru nr. 2855 din 15/05/2020.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Astfel, accesul în galeriile cu expunere permanentă se va face pentru sediul central, prin porţile A1 şi A4 - folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieşire, iar pentru Muzeul Colecţiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieşirea prin corpul A:

* accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate;

* accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate sunt familiile cu doi sau mai mulţi copii);

* accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute;

* se permite accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului, iar nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzarea accesului;

* curţile muzeelor se vor folosi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori;

* nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate şi programe educative pe perioada pandemiei;

Citește și: STAREA DE ALERTĂ, adoptată de Guvern. Parlamentul trebuie să voteze în 5 zile

* căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interior sunt diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieşire, iar vizitatorii sunt rugată urmărească săgeţile de sens şi instrucţiunile personalului.

"Aceste măsuri sunt menite să contribuie la protecţia dumneavoastră şi a personalului muzeului. Vă mulţumim pentru sprijin. În continuare vă invităm să rămâneţi aproape de artă şi în mediul online prin intermediul paginilor de Facebook şi Instagram, dar şi pe canalul de YouTube al MNAR", se mai arată în postarea Muzeului Naţional de Artă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.