Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Olteniei a devenit, prin hotărâre de guvern, muzeu de importanţă naţională

Guvern

Muzeul Olteniei a devenit, prin hotărâre de guvern, muzeu de importanţă naţională, la un an de la demararea demersurilor pentru obţinerea acestei titulaturi, a anunţat, joi, preşedinte Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

"În cadrul şedinţei de guvern de ieri, s-a hotărât acordarea titulaturii de muzeu naţional Muzeului Olteniei din Craiova. Această decizie vine la un an de la demararea demersurilor pentru obţinerea acestei titulaturi şi vine să confirme valoarea patrimonială pe care instituţia de cultură a Consiliului Judeţean Dolj o are în rândul marilor muzee din România. Noul statut oferă recunoaşterea eforturilor investiţionale ale Consiliului Judeţean Dolj în reabilitarea clădirilor şi în îmbogăţirea permanentă a patrimoniului cultural", a spus Cosmin Vasile, conform Agerpres.

Preşedintele CJ Dolj afirmă că unul dintre principalele criterii de acordare a acestui titlu este acela al deţinerii unor colecţii unicat, iar în patrimoniul Muzeului Olteniei se regăsesc numeroase colecţii unice în România: un tezaur domnesc, manuscrise şi documente medievale, Fondul "Nicolae Titulescu" şi Colecţia "Maria Tănase".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.