Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste care va fi deschis la Timișoara se va realiza în urma consultărilor participative

SBS
Revoluția din Chile

Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste care va fi deschis la Timișoara se va realiza în urma consultărilor participative, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ceea ce a generat un val de interes din partea revoluționarilor, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Culturii, după anunțul ministrului Bogdan Gheorghiu, privind propunerea pentru acordul cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de a crește suma pentru Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste cu 15 milioane de euro și cu privire la denumirea viitoarei instituții, a generat un val de interes și de emoție din partea revoluționarilor, dar și al timișorenilor.

Gheorghiu a spus că orice decizie legată de Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste va fi luată în urma consultărilor participative.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță că se revine la declarația pe propria răspundere: În ce situații e necesară

„Nu vom hotărî nimic fără discuții prealabile cu cei care ne-au oferit darul democrației: revoluționarii. Din acest motiv, toate demersurile legate de acest nou muzeu vor fi făcute împreună cu Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 și cu reprezentanții revoluționarilor din Timișoara și din țară. Respectăm opiniile tuturor revoluționarilor, cărora le suntem recunoscători că ne bucurăm, astăzi, de libertate”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste va fi deschis la Timișoara și reprezintă nu doar un loc de amintire a unui gest uriaș, ci și de mulțumire pentru toți cei care au ieșit în stradă, au luptat sau chiar s-au jertfit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.