Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeului Judeţean Buzău deschide expoziția inedită despre Armata Română în Primul Război Mondial

wikipedia
primul razboi mondial

Expoziţia "Armata Română în Războiul cel Mare 1916-1918" se va deschide marţi, de la ora 10,00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău, arată Agerpres.

Expoziţia este dedicată împlinirii, în luna august, a 105 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi de la înfiinţarea Armatei a II-a, ale cărei tradiţii au fost preluate de către Divizia a II-a "Getica", cu comandamentul în Buzău, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Demersul muzeografic comun propune publicului o întâlnire cu ostaşii români care au luptat pentru întregirea naţională, prin intermediul imaginilor, documentelor şi obiectelor de patrimoniu din depozitele Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", Bucureşti.

Un loc special în cadrul expoziţiei îi este rezervat personalităţii mareşalului Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a în anii 1916-1917, de numele căruia se leagă victoriile de la Mărăşti şi Oituz.

Organizată de Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I", în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi al Diviziei 2 Infanterie "Getica", expoziţia poate fi vizitată până pe 15 ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.