Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzica grupului francez Daft Punk a cunoscut o creştere uriaşă a accesărilor online la scurt timp după ce a fost anunţat că duo-ul şi-a încetat activitatea

Muzica grupului francez Daft Punk a cunoscut o creştere uriaşă a accesărilor online la scurt timp după ce a fost anunţat că duo-ul şi-a încetat activitatea, potrivit news.ro.

Un reprezentant al duo-ului a confirmat luni că Daft Punk îşi încetează activitatea după aproximativ trei decenii.

În aceeaşi zi, după ce informaţia a fost făcută public, accesările on-demand pentru catalogul Daft Punk au crescut de peste cinci ori faţă de ziua precedentă, la 5.025.000, potrivit datelor Alpha Data oferite Variety.

Cel mai ascultat cântec a fost „Get Lucky”, colaborare cu Pharrell Williams din 2013. El a fost accesat de 429.800 de ori luni, faţă de 153.000, cu o zi înainte.

Al doilea cel mai accesat single din catalog a fost „One More Time”, care a înregistrat o creştere de la 89.000 la 414.000 de accesări, iar al treilea a fost „Harder, Better, Faster, Stronger”, de la 57.500 de accesări, duminică, la 297.000 în ziua anunţului.

Citește și: ALERTĂ - Parlamentul a deblocat angajările la stat: Posturile vacante din administrația publică centrală și locală pot fi scoase la concurs

Per ansamblu, Daft Punk a avut mai mult de zece piese care au depăşit pragul de 100.000 de accesări luni, după ce înainte cu o zi doar „Get Lucky” înregistra această performanţă. Peste 80 de cântece au acumulat mai mult de 10.000 de accesări luni, iar cu o zi înainte doar 20 atinseseră pragul.

Cel mai accesat album al Daft Punk a fost „Discovery”, lansat în 2001. Piesele de pe acesta au fost accesate luni de 1,542 milioane de ori, faţă de 292.000 de accesări cu o zi înainte. Ultimul album de studio, „Random Access Memories” (2013), pe care se află „Get Lucky”, s-a clasat pe locul al doilea, cu 1,243 milioane de accesări, o creştere importantă faţă de cele 178.000 înregistrate duminică.

Debutul „Homework” (1997) a urcat de la 99.000 de accesări, duminică, la 810.000 în intervalul următor.

Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo s-au întâlnit în anii 1980, într-o şcoală din Paris, şi au început curând să compună muzică. În 1992, au format o trupă rock, Darlin’, inspiraţi fiind de piesa omonimă a trupei Beach Boys, împreună cu Laurent Brancowitz şi au lansat o piesă care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de începători, n.r.). Au transformat review-ul negativ în numele a ceea ce urma să devină una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a părăsit grupul şi a format Phoenix.

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, în perioada 1997 - 2013. Ultimul album, apărut după o pauză de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se află single-ul „Get Lucky” şi care a fost certificat cu platină.

De-a lungul carierei, grupul a primit şase trofee Grammy din 12 nominalizări. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” şi „I Feel It Coming”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.