Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzica pe care o asculți spune multe despre tine

smartradio.ro
petrecere oameni multime sarbatorit festival

Un studiu din anul 2015 a constatat că oamenii care au căutat muzică după dispoziție au fost cei mai deschiși, iar cei care au ales după activitate au fost cei mai conștiincioși.

Există atât de multe variabile care definesc personalitatea unui individ, este greu să încadrezi totul într-o simplă categorie. De fapt, este practic imposibil, spun specialiștii.

Desigur, felul în care suntem crescuți și mediul la care suntem expuși încă din primii ani de copilărie are un anumit impact asupra personalității. Dar pe măsură ce îmbătrânim și trecem de la adolescență la maturitate, suntem obligați să devenim propria noastră persoană.

Muzica pe care ați ascultat-o ​​când erați tânăr va continua să vă modeleze gusturile muzicale, probabil pentru tot restul vieții. Dacă te definești prea mult după tipul de muzică pe care îl asculți, poți ajunge foarte conflictual dacă trupa sau genul dispar, de exemplu. Acest lucru s-a întâmplat de nenumărate ori. Au existat unele cazuri care i-au lăsat pe fani pasionați atât de dezamăgiți, încât nu știau sigur unde să se îndrepte.

În România, există multe exemple de trupe care au dispărut în timp, în ciuda faptului că aveau foarte mulți fani: Genius, Impact, Andre, N&D. Toate acestea aveau zeci de mii de fani în România, la finalul anilor 90, începutul anilor 2000, însă au dispărut din diferite motive. La fel s-a întâmplat și la nivel internațional, cu trupe iubite de milioane de oameni, care s-au despărțit și au dispărut, însă cei mai mulți dintre fani au mers mai departe, și-au ales alte genuri muzicale sau au ascultat în continuare melodiile vechi ale trupelor dispărute.

Alegerea muzicii poate fi un indicator al trăsăturilor de personalitate într-o oarecare măsură. De exemplu, un studiu din 2015 a constatat că oamenii care au căutat muzică după dispoziție au fost cei mai deschiși, iar cei care au ales după activitate au fost cei mai conștiincioși. Alte studii arată legături între empatie, senzualitate, căldură sufletească la diferite tipuri de muzică.

Dacă ascultați vreodată doar un anumit gen de nișă, atunci probabil că ar trebui să vă extindeți puțin orizonturile, spun specialiștii. Cu toate acestea, dacă există diversitate în listele de redare bazate pe dispoziții, activități, timp din zi și așa mai departe, atunci probabil că sunteți destul de bine echilibrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.