Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzică pentru urechile lui Nehammer: Poliţia germană anunţă destructurarea unei reţele care introducea ilegal migranţi în Germania şi România

captura youtube
migranti

Poliţia germană a anunţat miercuri destructurarea unei reţele internaţionale de imigraţie ilegală, suspectată că a introdus migranţi în Germania şi România 'în condiţii inumane', transmite AFP, scrie Agerpres.

Şase membri prezumtivi ai reţelei au fost arestaţi miercuri în Germania, România şi Bulgaria în cursul acestei operaţiuni, a precizat poliţia federală într-un comunicat.

'Aceste operaţiuni au permis destructurarea unei reţele internaţionale de traficanţi, responsabilă între altele de treceri clandestine în condiţii inumane', adaugă poliţia germană.

Reţeaua este suspectată că 'a introdus peste 560 de migranţi pe teritoriul german şi peste 300 în România'.

Investigaţiile cu privire la reţea au început în urma diferitelor mărturii strânse de la cetăţeni turci şi sirieni în regiunile frontaliere ale Austriei, Cehiei şi Poloniei.

Migranţii ar fi fost aduşi în Germania pe 'ruta Balcanilor', iar membrii reţelei ar fi utilizat camioane în care îi obligau pe migranţi să rămână ascunşi 'în condiţii inumane timp de mai multe zile', înghesuiţi cu încărcătura.

Aproape 200 de poliţişti au participat la operaţiune, dintre care 130 doar în Germania.

După un aflux masiv în 2015-2016, Germania a cunoscut anul trecut o nouă creştere a numărului de solicitanţi de azil, care a pus la încercare capacităţile de primire ale primăriilor locale.

Luna trecută, guvernul cancelarului Olaf Scholz a adoptat măsuri mai stricte, vizând mai ales facilitarea expulzării persoanelor cărora li s-a respins cererea de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.