Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzica si arta s-au unit la Catedrala din Caransebeș în cadrul Festivalului „Miron Cristea”

basilica.ro
copii biserica

A 11-a ediție a festivalului de muzică religioasă „Miron Cristea” a avut loc joi la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Evenimentul face parte din Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului (ediția a XIV-a) și a fost precedat de vernisajul expoziției de artă plastică „Armonii cromatice”, la Casa de Cultură „George Suru”.

Preasfințitul Părinte Lucian a făcut parte din asistență, ascultând cântările oferite de cele șapte coruri din Banatul de Munte, Deva și Timișoara participante la festival.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această după-amiază frumoasă și bogată din punct de vedere spiritual, cultural și artistic, datorită corurilor care au urcat pe soleea Catedralei noastre Episcopale și care au adus vestea cea bună a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos,” a precizat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Corurile participante au fost formate din preoții parohi de la trei protopopiate ale eparhiei, la care s-au adăugat Corul Catedralei din Deva și Corul Epifania din Timișoara.

În cadrul festivalului a fost omagiat profesorul universitar doctor Dumitru Jompan, un reprezentant al culturii muzicii corale din Banatul de Munte, la împlinirea frumoasei vârste de 83 de ani.

Festivalul poartă numele primului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, deoarece în anul 2010, la prima ediție, se împlineau 100 de ani de la întronizarea lui ca episcop al Caransebeșului. Patriarhul Miron Cristea a fost un important susținător al muzicii religioase, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.