Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicianul francez şi pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre şi-a vândut catalogul muzical companiei germane BMG

youtube
Jean michel jarre

Muzicianul francez şi pionierul muzicii electronice Jean-Michel Jarre şi-a vândut integral catalogul muzical companiei BMG călcând pe urmele altor nume sonore din industria muzicală care şi-au vândut recent cataloagele muzicale, informează Reuters.

Într-un comunicat publicat joi, BMG, deţinut de compania media germană Bertelsmann AG, a precizat că achiziţia, despre care nu a dezvăluit detalii financiare, a fost cea mai importantă tranzacţie încheiată în Franţa. Include drepturile de autor pentru celebrele albume ale lui Jarre din 1970 ''Oxygene'' şi ''Equinoxe'', precum şi fluxul de venituri al compozitoruli.

Acordul urmează achiziţiei anterioare a înregistrărilor sonore ale primelor trei albume ale lui Jarre, când compania a cumpărat casa de discuri Francis Dreyfus Music în 2012, potrivit Agerpres.ro.

''Jean-Michel Jarre nu este doar un pionier de avangardă în muzica electronică este totodată un polimat şi un ambasador strălucit pentru cultură şi internaţionalism'', a precizat directorul executiv al BMG, Hartwig Masuch.

''La aproape 50 de ani după ce Oxygene a fost lansat, suntem încântaţi să construim pe baza relaţiei noastre îndelungate de a deveni custozi ai drepturilor sale muzicale de publicare''.

Jarre, care a vândut 85 de milioane de discuri şi este cunoscut pentru sunetul captivat şi efectele de lumini din timpul concertelor, a concertat în locuri emblematice cum ar fi Turnul Eiffel din Paris şi piramidele de lângă Cairo. Unele dintre spectacolele sale au atras un număr uriaş de spectatori: 3,5 milioane de spectatori la concertul său din Moscova din 1997.

''Parteneriatul cu BMG are o însemnătate deosebită pentru mine... sunt încântat întrucât catalogul meu muzical este găzduit aici în Europa, iar munca mea va continua să se dezvolte pe mâini bune'', a spus Jarre.

''Astăzi este un nou început care îmi permite să dezvolt idei proaspete şi care îmi oferă mijloacele pentru a explora noi teritorii''.

În ultimul an, Justin Timberlake, Sting şi Tina Turner se numără printre artiştii care au încheiat acorduri pentru vânzarea cataloagelor muzicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.