Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicianul Igor Levit va cânta la pian 20 de ore pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei artiştilor în timpul pandemiei

pian

Pianistul german Igor Levit va interpreta sâmbătă o singură piesă muzicală, care durează 20 de ore, pentru a aduce în centrul atenţiei publice situaţia artiştilor în timpul pandemiei de COVID-19, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Levit va cânta ''Vexations'', compusă de Erik Satie, una dintre piesele muzicale cu cea mai mare durată din istoria muzicii, care constă dintr-o succesiune de doar câteva note reluate de 840 de ori.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

''Vremurile pe care le trăim sunt dificile pentru artişti - fizic, mental şi emoţional. Cred că acesta este motivul pentru care piesa aceasta funcţionează atât de bine, ca să crească gradul de conştientizare a situaţiei în care ne aflăm'', a declarat muzicianul de 33 de ani pentru DPA.

Concertul lui Levit este programat să înceapă la ora 12:00 GMT şi va fi finalizat duminică la prânz. Va fi transmis prin streaming dintr-un studio berlinez pe mai multe pagini de socializare inclusiv pe conturile de Instagram şi de Twitter ale muzicianului.

Piesa muzicală compusă de Satie (1866-1925) este alcătuită dintr-o temă cu variaţiuni, iar partitura are o singură pagină de note. Este asemenea unui ''ţipăt silenţios'' în monotonia sa, a spus Levit.

''Artiştii au nevoie să fie pe scenă. Situaţia din prezent este extrem de dificilă, chiar şi pentru mine'', a spus acesta. ''Perspectiva este întunecată, având în vedere restricţiile care vizează evenimentele culturale''.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Levit a spus că îi este teamă că societatea va fi şi mai divizată între câştigători şi perdanţi în timpul pandemiei. ''Noi, artiştii, avem o treabă de dus la îndeplinire, nu doar să vrem să fim relevanţi, ci să şi creăm această relevanţă şi să nu lăsăm teama să ne paralizeze'', a spus acesta. Noul coronavirus este totodată o şansă pentru ceva nou.

Levit a spus că nu ştie dacă va lua vreo pauză în timpul recitalului.

''Nu mi-am făcut un plan. N-am cântat niciodată la pian pentru mai mult de două ore, două ore şi jumătate, iar acum am în faţă 20 sau 21 de ore''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.