Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicieni ai Filarmonicii 'Banatul' din Timișoara, reveniți dintr-un turneu în China, stau acasă de frica coronavirusului

bacterii virus boala

Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara vor sta acasă 10 zile ca măsură de prevenție după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat și în orașul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, anun'[ MEDIAFAX.

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, Ioan Coriolan Gârboni, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că muzicienii au ajuns marți din China.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

„Colegii mei au fost 49 de zile într-un turneu în China și au avut un concert în zona Wuhan, dar atunci nu era epidemie declarată, nu era nimic, iar ulterior doar au tranzitat aeroportul, fără să ajungă în oraș. Au ajuns marți după amiază din China și nu au avut niciun fel de filtru, nici pe aeroportul din Germania, nici pe cel din România. Văzând, totuși, ce se întâmplă, noi, ca instituție, i-am rugat să se prezinte la cei care se ocupă cu medicina muncii și să fie consultați ca să nu fie probleme. Am început o corespondență cu DSP Timiș și am hotărât, cu de la mine putere, ca acești colegi să stea acasă în următoarele 10 zile, preventiv, să evite colectivitățile. Îmi asum responsabilitatea, le voi da o motivare medicală, dar sper să nu aibă probleme de sănătate”, a spus Gârboni.

Potrivit acestuia, din grupul de muzicieni care a fost în China au făcut parte 18 membri ai Filarmonicii „Banatul”, trei ai Operei din Timișoara, iar restul până la 45 au fost alte orașe din țară.

„Joi le voi trimite celorlalți un mesaj cu rugămintea de a se prezenta la medic pentru un consult”, a subliniat directorul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

Ioan Coriolan Gârboni a precizat că cei 18 muzicieni ai filarmonicii vor fi plătiți pe perioada șederii acasă și vor face studiu individual.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Autoritățile chineze au anunțat miercuri că nouă persoane au decedat până acum din cauza noului tip de coronavirus, iar 440 de persoane au fost infectate.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.