Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eveniment muzical istoric - Muzicieni din toate ţările lumii, în Earth Orchestra

www.hystoryonthenet.com
muzicieni titanic

Pentru prima dată în istoria muzicii, 197 de interpreţi - câte unul din fiecare ţară - au format o orchestră, cu obiectivul de a arăta cum oamenii pot transcende barierele fizice şi culturale pentru a se reuni, potrivit news.ro.

Orchestra a înregistrat cântecul „Together is Beautiful” în diferite locuri din lume şi, împreună cu un documentar care spune poveştile unora dintre muzicieni, a fost lansat vineri.

Proiectul a fost realizat pe parcursul a trei ani. În mai 2019, 57 dintre cei 197 de membri ai orchestrei s-au întâlnit la Abbey Road Studios din Londra pentru pregăti baza lucrării lansate.

Proiectul a fost supervizat de compozitorul George Fenton, premiat cu BAFTA, dar mulţi muzicieni au improvizat în jurul melodiilor şi temelor lui, combinând stiluri muzicale şi folosindu-se de instrumente caracteristice ţărilor lor.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

„The Earth Orchestra este cea mai mare şi, în viziunea mea, cea mai semnificativă orchestră din istorie. Disponibilitatea acestor oameni talentaţi şi diverşi de a participa spune totul. Este simplu şi profund. Un bun motiv pentru a scrie muzică şi o onoare să iau parte la asta”, a transmis Fenton.

Contrabasistul român Michael Creţu a declarat că a simţit că piesa este exact de ce are nevoie lumea acum - „mai multe colaborări cu toată lumea”.

„Să ne conectăm cu un muzician din fiecare ţară din lume a fost o experienţă incredibilă pentru amândoi”, au transmis Emma Newman şi Jude Dexter Smith, directorii proiectului. „Muzica este un instrument de comunicare puternic şi să îi vedem pe aceşti oameni şi să ascultăm înregistrarea finală cu toţi cei 197 de muzicieni este foarte impresionant”.

Piesa este disponibilă pe platformele de streaming iTunes, Apple Music şi jpc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.