Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicienii de la Met Opera din New York au ajuns la un acord cu conducerea instituţiei în privința redeschiderii din luna septembrie

www.nytimes.com
Metropolitan Opera New York

După mai multe luni de incertitudini, membrii orchestrei de la prestigioasa Metropolitan Opera din New York au anunţat marţi că au semnat un nou contract colectiv cu conducerea instituţiei, deschizând astfel calea către redeschiderea acesteia în luna septembrie, informează AFP.

"Suntem foarte bucuroşi să revenim la spectacolele noastre regulate în curând şi abia aşteptăm să ne reîntâlnim cu publicul", precizează un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Această convenţie colectivă a fost semnată după mai multe luni de negocieri, care au fost uneori tensionate, mai ales din cauza scăderii salariilor muzicienilor de la Met Opera, care, timp de aproape un an în timpul pandemiei, nu au fost plătiţi.

"Membrii marii orchestre de la Met au trecut prin provocări herculeene pe parcursul celor 16 luni de izolare, când luptam pentru supravieţuirea instituţiei", a declarat directorul general al Metropolitan Opera, Peter Gelb. "Acum, abia aşteptăm să reconstruim şi să revenim la activităţile noastre", a adăugat el.

Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi, dar, potrivit unor documente citate de cotidianul The New York Times, muzicienii şi directorii au semnat un acord pe patru ani, implicând o scădere salarială de 3,7% , cu promisiunea unei ajustări parţiale odată ce încasările vor atinge 90% din nivelurile lor de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Absenţa unui acord a ameninţat stagiunea 2021-2022 de la Met Opera, care urmează să se deschidă pe 27 septembrie, pentru prima dată, cu un spectacol de operă compus de un muzician de culoare - "Fire Shut Up in My Bones", de Terence Blanchard.

Directorii instituţiei vor trebui să încheie acorduri şi cu alte sindicate, mai mici.

Metropolitan Opera din New York a anunţat în luna iulie că va cere publicului şi tuturor echipelor sale tehnice şi muzicale să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19 pentru următoarea stagiune.

Copiii mai mici de 12 ani, care nu sunt eligibili pentru vaccinare, nu vor avea acces în Met Opera, chiar dacă adulţii care îi însoţesc sunt vaccinaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.