Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Myanmar: Doi jurnalişti ai agenţiei Reuters, puşi sub acuzare în virtutea legii privind secretul de stat

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un tribunal din Myanmar i-a pus sub acuzare, luni, pe doi jurnalişti ai agenţiei de presă britanice Reuters pentru obţinerea de documente de stat secrete, după şase luni de audieri preliminare în acest caz, transmit agenţiile de presă internaţionale, conform agerpres.ro

Judecătorul Ye Lwin i-a pus sub acuzare pe reporterii Wa Lone (32 de ani) şi Kyaw Soe Oo (28 de ani) pentru încălcarea legii privind secretul oficial, act normativ care datează din perioada colonială a ţării şi care prevede o pedeapsă de cel mult 14 ani de închisoare. Acuzaţii au pledat nevinovat. 

Cei doi jurnalişti au fost arestaţi în luna decembrie 2017 la Yangon pentru presupusa deţinere de documente secrete referitoare la situaţia din statul Rakhine, unde o operaţiune de reprimare brutală din partea armatei a forţat 700.000 de membri ai comunităţii musulmane Rohingya să-şi părăsească locuinţele. 

Avocaţii apărării au cerut săptămâna trecută clasarea acestui caz, susţinând că cei doi reporteri au făcut obiectul unei înscenări din partea poliţiei şi că procurorii nu au reuşit să furnizeze probe suficiente în sprijinul capetelor de acuzare. 

În Myanmar au fost arestaţi 11 jurnalişti în cursul anului trecut, ceea ce a făcut ca Aung San Suu Kyi să devină ţinta criticilor internaţionale pentru atitudinea faţă de libertatea presei după ce partidul său, Liga Naţională pentru Democraţie, a preluat puterea, în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.