Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiștii părăsesc în grabă Insula petrecerilor. Anulări în masă a rezervărilor în Mykonos după noile restricții anti-Covid: Am cheltuit banii degeaba!

Profimedia
Mykonos

Pentru prima oară după foarte multă vreme, în Mykonos, insula petrecerilor non-stop din Marea Mediterană, nu a mai răsunat muzica.

Autoritățile elene au interzis-o în toate localurile, ca măsură împotriva COVID-19, după apariția unui focar. În plus, de la ora 1:00, a început carantina de noapte. În aceste condiții, turiștii au început  să-și facă bagajele.

S-a lăsat liniștea asupra insulei grecești Mykonos, cunoscută pentru cluburile sale exclusiviste, unde bogații lumii merg să petreacă toată noaptea. Au intrat în vigoare restricțiile impuse de guvernul de la Atena după apariția unui focar de COVID. Localurile nu au voie să dea drumul la muzică, așă că nimeni nu a mai dansat. Iar la ora 1:00 noaptea, totul se închide, pentru că a intrat în vigoare carantina nocturnă. Turiștii și localnicii sunt de aceeași părere - este un dezastru pentru Mykonos.

„Sunt foarte dezamăgită, deoarece am ajuns doar de câteva zile și acum s-a închis tot. Ne-a stricat vacanța”, spune o turistă străină.

„Mi-am cheltuit banii degeaba. La fel și timpul. Mi-am luat liber de la muncă degeaba. Am venit să petrecem. Așa că, pa, pa, Mykonos”, spune o alta.

„Este ziua mea. Trebuia să sărbătorim, apoi să petrecem toată noaptea. Dar acum trebuie să mergem acasă”, explică o altă turistă nemulțumită.

În Mykonos vin anual un milion de turiști, inclusiv vedete de la Hollywood, fotomodele, cântăreți și sportivi celebri. Restricțiile impuse de guvern au lovit în plin sezon.

„Au decis să distrugă economia insulei în punctul critic al anului. Am avut imediat foarte multe anulări, oamenii au început să plece de pe insulă. Va fi un dezastru pentru noi și pentru angajații noștri. Ne-au promis că dacă ne vaccinăm, orice măsură pe care o vor lua va fi pentru nevaccinați. Ce fac acum înseamnă că nu își respectă promisiunile”, spune revoltat Iraklis Zisimopoulos, proprietar de hotel.

Turismul reprezintă 20 la sută din economia Greciei. Jumătate dintre greci au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin, dar ritmul imunizărilor este în scădere, în timp ce numărul de noi cazuri este în creștere rapidă.

Grecia a intrat deja pe lista galbenă, iar turiștii români nevaccinați care se întorc de acolo trebuie să intre în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.