Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționaliștii îl atacă pe Iohannis

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului naționalist Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, a lansat un atac la adresa președintelui Iohannis din cauza felului în care acesta dezavuează criticile la adresa UE.

Rebega face referire la discursul lui Iohannis de Ziua Europei și a Independenței României, în care, observă europarlamentarul român, ”președintele a ținut să răspundă unor critici la adresa poziției României în Uniunea Europeană”.  Rebega explică despre aceste critici că ”nu au apărut nicăieri în spațiul politic românesc, în afara luărilor de poziție pe care le-am avut eu, Partidul Forța Națională și alte câteva mici partide de orientare naționalistă”, de unde și întrebarea ”dacă noi, criticii Uniunii Europene, suntem atât de insignifianți în România și toată „lumea bună” a politicii aduce Uniunii laude nemăsurate, de ce simte nevoia președintele să „combată declarațiile populiste prin recurgerea la evidența cifrelor”? De ce pro-europenilor și președintelui Iohannis le este frică de ceva care, după spusele lor, este neadevărat și nu poate fi luat în discuție?”

Rebega îl compară pe Iohannis cu apostolii comunismului pe motiv că a spune „Nu există altă opțiune pentru România decât dezvoltatea unei Uniuni solidare și puternice”, ca Iohannis, ne aduce aminte că ”în urmă cu mai puțin de 30 de ani, un alt președinte spunea cam același lucru, referindu-se, însă, la comunism

Europarlamentarul român precizează că ”atât timp cât clasa politică din România va crede că există un adevăr absolut și va face sluj în fața acestuia, nu vom fi niciodată, dar niciodată!, independenți! Dimpotrivă, trebuie spus cu toată tăria că alte opțiuni există și vor exista întotdeauna. Problema reală este de a dezbate public, de a le judeca obiectiv și de a alege în cunoștință de cauză”.  Mai mult, Rebega afirmă că ”luat la bani mărunți, discursul prezidențial a fost de o demagogie cutremurătoare. Domnul Iohannis nu a reușit, până acum, să ne convingă că este un președinte al României și nu un executant al unor ordine venite de aiurea. Mai ales, președintele nu reușește să se raporteze echidistant față de marile clivaje și tensiuni din societatea românească”.

Concluzia lui Laurențiu Rebega este aceea că ”dincolo de momentele festive, este clar că politicienii români se raportează la problemele legate de integrarea europeană, cel puțin în discursul public, cu naivitate, demagogie și superficialitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.