Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nașul nepoatei lui Traian Băsescu, aflat în AREST la domiciliu, a fost suspendat din funcție: 'Eram pregătit'

basescu lacrimi

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nașul nepoatei lui Traian Băsescu, Sofia, a fost suspendat din funcţie pe perioada anchetei, până la emiterea unei hotărâri definitive, decizia fiind luată vineri de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, informează Unimedia şi Moldpres.

Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi pe 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. El este suspectat de trafic de influenţă în dosarul privind parcările cu plată, scrie agerpres.ro.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

Procurorul de caz a afirmat că decizia instanţei este legală. ''Suspendarea provizorie este necesară, întrucât urmează să fie audiaţi mai mulţi martori care se află în strânsă legătură cu primarul capitalei, astfel că există riscul ca persoanele să fie influenţate, mai ales că s-a încercat anterior intimidarea unui martor'', a declarat procurorul.

La rândul său, avocata primarului a spus că decizia este ilegală. ''Acest subiect urma să fie examinat de Curtea Constituţională, întrucât domnul Chirtoacă ocupă o funcţie în care a fost ales de către cetăţeni. Vom contesta decizia astăzi'', a afirmat avocata.

Citește și: Minodora a rupt tăcerea după moartea Denisei! Nu s-a mai putut abține

Prezent la şedinţă, primarul Chişinăului a declarat că se aştepta la o asemenea decizie. ''Eram pregătit. Totuşi, chiar dacă nu aş fi fost demis din funcţie, nu aveam să merg la serviciu până la pronunţarea deciziei definitive, astfel că această hotărâre nici nu era necesară. Martorul despre care a menţionat procurorul că ar fi fost influenţat este Igor Gamreţchi, însă acest lucru nu este adevărat'', a afirmat Chirtoacă.

Citește și: De tot râsul! Mircea Badea, ironie fără precedent la adresa lui Dragnea și a șefei DNA. Vezi aici cum arătau cei doi în tinerețe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.