Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naftogaz și Equinor discută despre achizițiile de gaze și posibila dezvoltare a producției în Ucraina

LB.ua
Naftogaz

Naftogaz din Ucraina și Equinor din Norvegia au discutat despre achizițiile de gaze și despre dezvoltarea potențială a producției în Ucraina, a declarat presa ucraineană, citând un comunicat de presă Naftogaz, notează Interfax.

Șefii celor două companii, Alexei Chernyshov și Anders Opedal, au avut o întâlnire pe 2 deembrie.

"Am ajuns la primele acorduri cu Equinor privind achiziționarea de gaz suplimentar necesar pentru a trece cel mai dur sezon de încălzire din istoria Ucrainei. Sperăm în condiții speciale de achiziție și în continuarea rezervării volumului necesar pentru a trece peste sezonul de iarnă", a fost citat Chernyshov.

Chernyshov a avut o întâlnire cu Erik Svedahl, ambasadorul Norvegiei în Ucraina, la 1 decembrie. Aceștia au discutat despre utilizarea tehnologiilor din industria petrolului și gazelor din Norvegia și despre furnizarea de finanțare Ucrainei pentru achiziționarea de gaze naturale în această iarnă.

Ambasadorul Norvegiei a spus că speră într-o creștere a ajutorului norvegian pentru Ucraina, a spus Naftogaz. El a mai spus că viitoarele fonduri vor fi alocate pentru a asigura securitatea energetică a Ucrainei.

Rapoartele au spus că Norvegia va oferi Ucrainei 2 miliarde de coroane sau aproximativ 200 de milioane de dolari pentru a cumpăra gaz în această iarnă. Finanțarea va fi plătită prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar Naftogaz va fi beneficiarul oficial al gazului în Ucraina.

Premierul norvegian a declarat că Norvegia va oferi Ucrainei un pachet de ajutor de 1 miliard de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.