Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nairo Quintana nu va participa la Turul Spaniei

ciclism
"Prefer să mă întorc acasă, să-mi organizez şi să pregătesc apărarea în legătură cu vestea pe care am primit-o ieri (miercuri)", a declarat Quintana, câştigătorul La Vuleta în 2016, într-un mesaj postat pe contul său de Instagram.

Rutierul sud-american, în vârstă de 32 de ani, a fost descalificat din Turul Franţei de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pentru "încălcarea interdicţiei de utilizare în competiţie a tramadolului", un analgezic interzis începând cu data de 1 martie 2019, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa cicliştilor faţă de efectele secundare ale acestei substanţe.

Analizarea a două probe de sânge furnizate de Quintana pe 8 şi 13 iulie, în timpul Turului Franţei 2022, a relevat prezenţa tramadolului şi a celor doi metaboliţi principali ai săi.

Conform regulilor medicale ale UCI, ciclistul este descalificat din Turul Franţei 2022, decizie pe care Quintana a anunţat că o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

UCI a precizat, totodată, că nu este vorba de "încălcări ale regulilor antidoping", iar ciclistul columbian poate lua parte la competiţii, fiind vorba de o primă infracţiune.

La începutul acestei săptămâni, echipa Arkea-Samsic anunţase că Nairo Quintana va fi liderul său pentru Turul Spaniei care va începe vineri la Utrecht (Olanda).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.