Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nancy Pelosi candidează pentru realegerea în Congres

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor şi cea mai puternică femeie din Washington, a anunţat marţi că va fi candidată pentru realegerea în Congres, fără a spune dacă doreşte să rămână în funcţia de "Speaker", notează AFP preluat de agerpres.

"Aceste alegeri sunt cruciale", a spus această femeie de 81 de ani, despre alegerile legislative de la jumătatea mandatului în care Joe Biden riscă să piardă majoritatea în Congresul american.

"Este în joc democraţia noastră, nimic mai puţin", a subliniat reprezentanta de California într-un videoclip postat pe Twitter, evocând asaltul asupra Capitoliului de către partizanii lui Donald Trump şi restricţiile adoptate în state republicane privind accesul la vot.

"Dar, după cum se spune, nu stăm în aşteptare, acţionăm", a pledat acest iscusit tactician, care este membră a Congresului din 1987 şi cunoaşte pe de rost arcanele puterii.

"De aceea, candidez pentru realegere", a anunţat ea.

 


Nancy Pelosi a menţinut, totuşi, suspansul cu privire la dorinţa ei de a fi realeasă la şefia Camerei Reprezentanţilor. Aripa stângă a democraţilor se pronunţă de câţiva ani pentru o schimbare a conducerii.

Considerată ca o moderată în circumscripţia ei din San Francisco, Nancy Pelosi este în mare măsură responsabilă pentru adoptarea planului lui Joe Biden privind infrastructura sau a reformei majore a sănătăţii a lui Barack Obama. De asemenea, ştie cum să strângă cu uşurinţă milioane de dolari pentru candidaţii democraţi la alegerile parlamentare.

Conservatorii denunţă, însă, "aroganţa" acestei soţii a unui om de afaceri milionar, Frank Pelosi.

În cei patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, ea şi-a asumat rolul de prim opozant al omului de afaceri republican. Cu un gest spectaculos, ea a rupt în februarie 2020 ultimul discurs despre Starea Uniunii al liderului de la Casa Albă.

Mamă a cinci copii, Nancy D'Alesandro la starea civilă, s-a născut pe 26 martie 1940 la Baltimore într-o familie catolică americană de origine italiană. Tatăl şi fratele său au fost primari ai acestui mare oraş industrial din nord-estul ţării, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.