Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nancy Pelosi lansează BOMBA: Donald Trump a recunoscut că a dat mită

The Washinghton Post
Nancy Pelosi

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat joi că preşedintele Donald Trump a recunoscut deja că a dat mită în scandalul Ucraina, care se află în centrul investigaţiei pentru demiterea acestuia, acuzându-l de o faptă care justifică procedura de demitere, potrivit Constituţiei americane, transmite Reuters.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

”Mita este acordarea sau a blocarea asistenţei militare în schimbul unei declaraţii publice referitoare la o investigaţie falsă privind alegerile. Aceasta este mită”, a declarat Pelosi, democrata cu cea mai înaltă funcţie în Congres, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că”Ceea ce preşedintele recunoaşte şi afirmă că este perfect eu afirm că este total greşit. Este mită”.

Democraţii analizează dacă preşedintele republican a abuzat de puterea sa prin blocarea ajutorului de securitate în valoare de 391 de milioane de dolari destinat Ucrainei, ca instrument de presiune asupra Kievului, pentru a efectua două investigaţii în beneficiul său politic. Banii, aprobaţi de Congres pentru a ajuta Ucraina, aliată a Statelor Unite, să lupte cu separatiştii din estul ţării susţinuţi de Rusia, au fost furnizaţi până la urmă.

Trump a negat orice incorectitudine.

O altă personalitate importantă, fosta ambasadoare americană în Ucraina, Marie Iovanovitci, va depune mărturie vineri, în cursul celei de-a doua audieri publice în această investigaţie.

Investigaţia pune în pericol preşedinţia lui Trump în timp ce acesta vrea să candideze pentru un nou mandat în noiembrie 2020.

În cazul în care Camera Reprezentanţilor va aduce acuzaţii oficiale împotriva lui Trump, Senatul va organiza un proces în care se va decide dacă trebuue condamnat şi înlăturat din funcţie. Republicanii sunt majoritari în Senat şi nu au arătat că ar susţine demiterea preşedintelui.

Pelosi a mai afirmat în conferinţa de presă că administraţia Trump a ”obstrucţionat” Congresul prin blocarea mărturiilor unor oficiali citaţi să fie audiaţi în cadrul anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.