Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Narcisa Lecuşanu a fost aleasă membru al Comitetului Executiv al IHF

Narcisa Lecușanu

Fosta componentă a naţionalei de handbal, Narcisa Lecuşanu, a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de membru al Comitetului Executiv al IHF, în cadrul Congresului Ordinar al forului internaţional din Antalya. România candidează şi pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret din 2020.

Pentru cele două locuri disponisibile de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) au fost trei candidaţi: Bogdan Wenta (Polonia), Frantisek Taborsky (Cehia) şi Narcisa Lecuşanu (România). Candidatura rusului Serghei Şişkarev a fost respinsă, el neîndeplinind toate criteriile cerute, iar Şişkarev a protestat public în timpul şedinţei faţă de decizie. Singurul care a mai făcut parte din Comitetul Executiv este cehul Taborsky, în timp ce ceilalţi doi au candidat pentru prima dată la un loc în Comitetul Executiv.

Cele două locuri în Comitetul Executiv au fost obţinute, în urma alegerilor, de Narcisa Lecuşanu, care a obţinut cele mai multe voturi, 110 din 146, şi de Frantisek Taborsky (87). Bogdan Wenta a obţinut doar 43 de voturi.

”Mulţumesc pentru încrederea acordată şi pentru support. Voi face tot ce pot pentru a-mi aduce cunoştinţele în slujba handbalului. Mulţumesc mult”, a spus Narcisa Lecuşanu după alegere.

Cea de-a 36-a ediţie a Congresului Ordinar al IHF are loc în Antalya, sâmbătă şi duminică. În cadrul acestuia sunt programate mai multe alegeri: pentru preşedinte, primul vicepreşedinte al forului, două locuri de membru în Comitetul Executiv, trezorier sau membri în diverse comisii.

La un nou mandat de preşedinte a fost un singur candidat, actualul conducător Hassan Moustafa, care a fost reales cu 107 voturi din totalul de 117 exprimate, scrie news.ro.

Ultimul congres a avut loc în 2015, la Sochi, dar atunci nu au avut loc alegeri, acestea fiind programate o dată la patru ani.

România a mai avut de-a lungul timpului un singur reprezentant în Comitetul Executiv al IHF, pe Ioan Kunst Ghermănescu, până în 1997, când a decedat. El a fost şi membru în mai multe comisii ale IHF, precum şi preşedinte al celei de metodică.

Narcisa Lecuşanu (41 de ani) a făcut parte din echipa naţională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) şi a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania şi Danemarca.

După încheierea carierei de jucătoare a fost numită director tehnic al naţionalei României, în 2011, iar apoi a intrat în structurile EHF (membru în Comitetul Executiv şi preşedinte Comisia Feminină) şi ale IHF (membru Comisia de Metodică, preşedinte Comisia Feminină), ocupând în paralel şi funcţia de vicepreşedinte al FR Handbal, la care a renunţat când a fost numită secretar de stat în MTS. Activitatea de aproape un an la MTS a încheiat-o în ianuarie 2017.

La Congresul Executiv din Antalya, România mai candidează pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret, din 2020, cele două oraşe desemnate de FR Handbal drept gazde fiind Bucureşti şi Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.