Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Narcotraficantul 'Don Mario', condamnat la 35 de ani de închisoare în Statele Unite

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Narcotraficantul columbian Daniel Rendon Herrera, cunoscut sub numele de "Don Mario", a fost condamnat luni la New York la 35 de ani de închisoare şi plata a peste 45 de milioane de dolari, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, citat marţi de France Presse.

Fostul şef al miliţiei paramilitare în vârstă de 57 de ani a pledat vinovat anul trecut. Printre altele, el a fost acuzat că a introdus zeci de tone de cocaină în Statele Unite.

Judecătoarea Dora Irizarry l-a condamnat la 35 de ani de închisoare pentru că a făcut parte dintr-un grup criminal ca lider al "Clan del Golfo", cel mai puternic cartel de droguri din Columbia.

De asemenea, l-a condamnat la 15 ani de închisoare pentru "asociere criminală pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste, Unităţile de Autoapărare ale Columbiei (AUC)", un grup paramilitar de extremă dreaptă căruia i-a succedat "Clan del Golfo", potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie, informează Agerpres.

Cele două sentinţe se contopesc, a precizat acest minister.

"Astăzi marchează sfârşitul carierei criminale a lui Rendon Herrera", "odinioară cel mai de temut narcoterorist din Columbia", a declarat procurorul Breon Peace, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.