Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA, anunț greu de imaginat: Proiect uriaș al omenirii, pe Lună

nasa

NASA, Agenția Spațială Americană, are planuri ambițioase pentru explorarea și exploatarea resurselor de pe Lună, în deceniul următor. Intenționează să înceapă mineritul.

NASA planifică să dezvolte resurse pe Lună, începând cu oxigenul și apa, urmând să se extindă ulterior la fier și pământuri rare. Agenția spațială americană are în vedere să înceapă mineritul pe Lună în 2032, într-un demers de a facilita explorarea spațiului, relatează Reuters.

Gerald Sanders, cercetător la Centrul spațial Johnston al NASA, subliniază importanța dezvoltării accesului la aceste resurse pentru reducerea costurilor și dezvoltarea unei „economii circulare”.

Sanders a declarat că NASA investește în faza de explorare pentru a înțelege mai bine resursele disponibile și a reduce riscurile implicate în investițiile externe.

NASA intenționează să facă „săpături de testare” pe Lună, prin intermediul unei sonde de foraj care va fi trimisă la sfârșitul lunii.

Agenția spațială americană intenționează să trimită americani pe Lună în cadrul misiunii sale Artemis, inclusiv prima femeie și prima persoană de culoare, până în 2025, și să învețe din această misiune pentru a facilita o călătorie pe Marte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.